ÖZELLİKLER
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Genelde zayıf, uzun boylu,  gözleri hızlı, el ve kolları hareketli, çok konuşan.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Kas ve yağ tabakaları gelişmiş.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Bedeni yumuşak, soğuk, kasları gevşek.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Kasları gergin, zayıf ve genelde kısa boylu.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Doğumu genelde yaz ve gündüzdür. 
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Doğumu bahar ayları, akşam doğumlu.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Kış veya diğer mevsimlerde ise gece doğumlulardır.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Sabah  ve sonbahar doğumludur.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Cildi sarı, kırmızıya meyilli ve kurudur.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Cildi parlak ve buğday renkli, esmer, biraz yağlı.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Cilt altı yağ dokusu (tabakası) fazla, cildi berraktır.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Cilt altı yağ tabakası az gelişmiş, yağsız kuru cilt.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Ses tonu kuru, ince, yüksek.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Ses tonu nemli, kalın, yüksek.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Ses tonu nemli, alçak, güçsüz.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Ses tonu kuru, alçak, güçsüz.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Az uyur.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Çok esneyen, uykuyu sever.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Çok uyur ve tembel haraket ederler, gayretsiz ve durgundurlar.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Uykusu düzensiz, azdır.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Az yer, aburcubur yer, çabuk acıkır.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
İştahlı, çabuk kilo alır zor verir.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
En kolay kilo alan gruptur ve çabuk verir.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
Suyu çok az içer, yemeği az yer, seçicidir.
ATEŞ
HAVA
SU
TOPRAK
SONUÇLARI GÖSTER

Ateş grubu beslenme: genelde nemli soğuk yiyecekler

Kuru yemişler; taze fındık, yer fıstığı, kuru kayısı

Baharatlar; kakule, yeşil çay, sumak

Meyvalar; yeşil zeytin, elma, portakal, tatlı nar, karpuz, şeftali, kayısı, az kiraz, az malta eriği, az elma, az mandalina

Sebzeler; kabak, patlıcan, marul, kıvırcık, patates, enginar, beyaz lahana, ıspanak, pazı, domates, hıyar, semiz otu, maydanoz, kişniş (aş otu), taze bakliyat, taze bakla, taze fasulye, yeşil mercimek, bezelye

Etler; balık çeşitleri, oğlak eti

Sütler; yoğurt, ayran

Tatlılar; sütlü tatlılar                                                                                                                                                                

Tahıllar; pirinç, arpa, az bulgur

 

Hastalıklara Eğilim :

  • Sinirsel hastalıklar. Karaciğer ve sindirim sistemi hastalıkları.
  • Ağrı eşiği düşüktür.

Hava grubu beslenme: genelde kuru soğuk yiyecekler

Kuru yemişler; kuru ekşi erik, hünnap, kuşburnu

Baharatlar; sumak, nar ekşisi, sirke

Meyvalar; kivi, limon, erik, ekşi nar, portakal, karpuz, şeftali, malta eriği, çilek, böğürtlen, vişne, ekşi elma, mandalina

Sebzeler; kereviz, enginar, brokili, turp, kırmızı lahana, semiz otu, domates, yeşil biber, ıspanak

Etler; dana eti, keçi eti

Sütler; keçi sütü, yağsız yoğurt

Tatlılar; yok...

Tahıllar; bulgur, yulaf, çavdar, arpa, mısır

 

Hastalıklara Eğilim :

  • Cilt hastalıkları. Kalp damar hastalıkları. Böbrek hastalıkları. Kilo.
  • Burun kanamasına meyilli.

Su grubu beslenme: genelde kuru sıcak yiyecekler

Kuru yemişler; kuru incir, siyah kuru üzüm, antep fıstığı, menengiç, ceviz, ayçiçeği

Baharatlar; zencefil, kekik, tarçın, kara biber, kırm biber, çörek otu, kimyon, ada çayı, zerdeçal, biberiye, karanfil

Meyvalar; siyah zeytin, siyah dut, kiraz, az karpuz, az kavun, ayva, greyfurt, az elma, acı nar

Sebzeler; soğan, sarımsak, maydanoz, roka, dere otu, tere, turp, kereviz, pırasa, domates, acı biber, barbunya, nohut, krm mercimek

Etler; kuzu, at, uçan kuşlar

Sütler; at sütü, kımız

Tatlılar; yok...

Tahıllar; bulgur, siyah pirinç, tam buğday ekmeği.

 

Hastalıklara Eğilim :

  • Eklem ağrıları, felç , kilo, diyabet.
  • Ağrı eşiği yüksektir.
  • Dudakları kalın.

Toprak grubu beslenme: genelde nemli sıcak yiyecekler

Kuru yemişler; çiğ tatlı badem, siyah kuru üzüm, ceviz, kabak çekirdeği

Baharatlar; kakule, yasemin çayı, gül çayı

Meyvalar; dut, akça armut, kiraz, kavun, kırm üzüm, incir, elma, mandalina, malta eriği, tatlı nar, muz

Sebzeler; havuç, pancar, şalgam, soğan, brokoli, pırasa, taze fasulye, yeşil mercimek, bunlar kuzu eti ile pişirilip yenir.

Etler; kuzu, tavuk, bıldırcın,

Sütler; taze kaymak, tereyağı, kaymaklı koyun yoğurdu

Tatlılar; bal, dut pekmezi, incir reçeli, gül reçeli, sütlü tatlılar

Tahıllar; bulgur, sebzeli makarna

 

Hastalıklara Eğilim :

  • Ruhsal ve kalp hastalıklarına yatkındır.
  • Düşük tansiyon.
  • Bağırsağı tembeldir.