Ateş grubu beslenme: genelde nemli soğuk yiyecekler
Kuru yemişler; taze fındık, yer fıstığı, kuru kayısı
Baharatlar; kakule, yeşil çay, sumak
Meyvalar; yeşil zeytin, elma, portakal, tatlı nar, karpuz, şeftali, kayısı, az kiraz, az malta eriği, az elma, az mandalina
Sebzeler; kabak, patlıcan, marul, kıvırcık, patates, enginar, beyaz lahana, ıspanak, pazı, domates, hıyar, semiz otu, maydanoz, kişniş (aş otu), taze bakliyat, taze bakla, taze fasulye, yeşil mercimek, bezelye
Etler; balık çeşitleri, oğlak eti
Sütler; yoğurt, ayran
Tatlılar; sütlü tatlılar
Tahıllar; pirinç, arpa, az bulgur
Hastalıklara Eğilim :
- Sinirsel hastalıklar. Karaciğer ve sindirim sistemi hastalıkları.
- Ağrı eşiği düşüktür.
Hava grubu beslenme: genelde kuru soğuk yiyecekler
Kuru yemişler; kuru ekşi erik, hünnap, kuşburnu
Baharatlar; sumak, nar ekşisi, sirke
Meyvalar; kivi, limon, erik, ekşi nar, portakal, karpuz, şeftali, malta eriği, çilek, böğürtlen, vişne, ekşi elma, mandalina
Sebzeler; kereviz, enginar, brokili, turp, kırmızı lahana, semiz otu, domates, yeşil biber, ıspanak
Etler; dana eti, keçi eti
Sütler; keçi sütü, yağsız yoğurt
Tatlılar; yok...
Tahıllar; bulgur, yulaf, çavdar, arpa, mısır
Hastalıklara Eğilim :
- Cilt hastalıkları. Kalp damar hastalıkları. Böbrek hastalıkları. Kilo.
- Burun kanamasına meyilli.
Su grubu beslenme: genelde kuru sıcak yiyecekler
Kuru yemişler; kuru incir, siyah kuru üzüm, antep fıstığı, menengiç, ceviz, ayçiçeği
Baharatlar; zencefil, kekik, tarçın, kara biber, kırm biber, çörek otu, kimyon, ada çayı, zerdeçal, biberiye, karanfil
Meyvalar; siyah zeytin, siyah dut, kiraz, az karpuz, az kavun, ayva, greyfurt, az elma, acı nar
Sebzeler; soğan, sarımsak, maydanoz, roka, dere otu, tere, turp, kereviz, pırasa, domates, acı biber, barbunya, nohut, krm mercimek
Etler; kuzu, at, uçan kuşlar
Sütler; at sütü, kımız
Tatlılar; yok...
Tahıllar; bulgur, siyah pirinç, tam buğday ekmeği.
Hastalıklara Eğilim :
- Eklem ağrıları, felç , kilo, diyabet.
- Ağrı eşiği yüksektir.
- Dudakları kalın.
Toprak grubu beslenme: genelde nemli sıcak yiyecekler
Kuru yemişler; çiğ tatlı badem, siyah kuru üzüm, ceviz, kabak çekirdeği
Baharatlar; kakule, yasemin çayı, gül çayı
Meyvalar; dut, akça armut, kiraz, kavun, kırm üzüm, incir, elma, mandalina, malta eriği, tatlı nar, muz
Sebzeler; havuç, pancar, şalgam, soğan, brokoli, pırasa, taze fasulye, yeşil mercimek, bunlar kuzu eti ile pişirilip yenir.
Etler; kuzu, tavuk, bıldırcın,
Sütler; taze kaymak, tereyağı, kaymaklı koyun yoğurdu
Tatlılar; bal, dut pekmezi, incir reçeli, gül reçeli, sütlü tatlılar
Tahıllar; bulgur, sebzeli makarna
Hastalıklara Eğilim :
- Ruhsal ve kalp hastalıklarına yatkındır.
- Düşük tansiyon.
- Bağırsağı tembeldir.